The Breeders

Tvillingsøstrene Deal er i bedre form enn noen sinne.

Ni år etter deres forrige album og kjempehiten «Cannonball» kommer endelig et nytt kapittel i historien om The Breeders.

Og i motsetning til «Star Wars» kan du heldigvis nyte godt av oppfølgeren uten å ha fulgt med fra starten. For «Title TK» innfrir alle forventninger og vel så det.

Tvillingsøstrene Kim og Kelley Deal har denne gang fått musikerhjelp fra Los Angeles-punkbandet Fear, uten at det har hatt så stor innvirkning på Breeders-soundet. For gruppa fortsetter på mange måter akkurat der de slapp, med lett gjenkjennelig 4AD-indie. Åpningslåta «Little Fury» er bygd opp med den typen «rop og svar-vokal» som Pixies alltid var så svake for. Platas høydepunkt er derimot den fantastiske «Off You», som med sitt sløye jazzpreg viser en helt ny side av Breeders.

Også den skeive poplåta «Forced To Drive» og den fengende «Full on Idle» bør nevnes.

Det var psykiske problemer som satte en midlertidig stopp for bandets karriere, og kanskje er det derfor det hele låter en smule mer nedstemt enn sist. Men denne musikken kler depresjon. Det er ikke få unge jenter som har plukket opp elgitaren for første gang etter å ha oppdaget disse indiedronningene og deres søsterband Belly, Pixies og Throwing Muses. La oss håpe det blir enda flere med denne skiva.