Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The Byrds

For en avslutning på den rockhistorisk uvurderlige nyutgivelsen av The Byrds samlede verker!

Gruppas tre siste album fra 1970- 1972 er alle supplert med bonusspor, det doble «Untitled/Unissued» til og med forsynt med en hel ekstra-CD full av snadder fra supergitaristen Clarence Whites storhetstid i the Byrds. Helt ny er en konsert-CD fra Fillmore, San Francisco, i 1969.

Å lytte til disse albumene er mye mer enn nostalgi. Kombinasjonen av instrumental dyktighet, inspirert vilje til å forene rock med tradisjonell amerikansk folk/country virker nyskapende, også målt opp mot dagens musikkscene. Med Roger McGuinn som samlende skikkelse bidro The Byrds på sin måte til å snu opp ned på musikalske konvensjoner. De skapte en unik kombinasjon av forførende melodiøsitet og rå, skarpskåren gitarsound.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling