- «The Cabin» plasserer seg et sted mellom Barry White og Jarle Bernhoft

Ylvis' nye video er morsom, men har ikke samme hitpotensiale som «The Fox».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MUSIKKVIDEO: Musikalsk humor er en øvelse som skal utøves med nennsom hånd.

Dét begynner det å bli en stund siden Ylvis viste oss at de ikke har noen problemer med, og det har i grunnen bare vært et spørsmål om tid før resten av verden virkelig skulle oppdage med hvilken gjennomført eleganse de balanserer parodi og kopi.

Typisk norsk «The Fox» la med sin universelle tematikk alt til rette for internasjonal appell. Der kan «The Cabin» bli en hardere nøtt å knekke.

Denne gangen er det nemlig noe av det mest urnorske som får gjennomgå: Hyttekulturen. Og humoren ligger nettopp i gjenkjennelsen av alle de håpløse tingene vi nordmenn elsker hyttelivet vårt for: Den lange reiseveien, den trange plassen, sammensuriet av ulikt servise, de manglende kortene i kortstokken.

Musikalsk kontroll Det betyr ikke at dette er mindre morsomt. Tvert imot. Og akkurat som Ylvis-gutta treffer detaljene klokkereint innholdsmessig, viser de full kontroll over det musikalske.

«The Cabin» plasserer seg et sted mellom Barry White og Jarle Bernhoft, og pøser på med typiske sjangergrep som buldredyp vokal, silkemyk koring, sexy orgel og seig bass; nok til at vi skjønner overdrivelsen, men så riktig utført at det er lite å utsette på resultatet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer