The Chronological Donald

DVD: I forbindelse med at Andebys store sønn fyller 70, kommer denne supre utgivelsen. Og vær trygg, alderen til tross er det ikke noe å si på vitaliteten.

Donald Duck på film er like frisk og morsom i dag, det er denne dobbeltdisken i serien «Walt Disney Treasures» et bevis på. 36 kortfilmer, fra «The Wise Little Hen» (1934), til «Chef Donald» (1941), viser andas rasende utvikling fra endimensjonal bifigur til en av filmverdenens største stjerner.

Filmkritiker og -historiker Leonard Maltin bidrar med politisk korrekte innledninger til de filmene som kan oppfattes som rasistiske eller på annen måte kan virke støtende overfor dagens publikum.

Et møte med Clarence Nash, mannen som ga Donald stemme, diverse stills m.m. er også med.

En ren fest!

Denne uka kommer også tre andre Disney-titler: «Alle elsker Mikke», «...Donald» og «...Langbein». Dette er også bra - bevares - men på ingen måte like omfattende.

Mens «Walt Disney Treasures»-serien sikter mot et voksent publikum, er «Alle elsker...»-titlene rettet mot barn, og du kan derfor velge norsk språk.

Så kan man diskutere om filmer som dette trenger dubbing- og om det er noe poeng i å snakke om voksne eller barn i denne sammenhengen.