The Clash

The Clash så dagens lys da punkrocken var det helt store, men i motsetning til mange av de andre punkbandene overlevde de godt inn på 80-tallet. Med dobbeltalbumet «London Calling» fikk de et stort publikum, og musikalsk var de definitivt blant de mest spennende bandene i overgangen mellom 70- og 80-åra. «London Calling» har faktisk blitt kåret både til 70-årenes og 80-årenes viktigste album (det ble utgitt i 1979 i Storbritannia, mens det kom ut i USA først året etter). I 1984, etter en rekke utskiftninger, ble The Clash oppløst.

Mick Jones startet Big Audio Dynamite, som hadde en viss suksess ut over 80-tallet. Joe Strummer konsentrerte seg om filmen, både som musiker/komponist og skuespiller, og var en kort stund innom Pogues. Han ga ut soloplata «Rock Art and the X-Ray Style» sammen med The Mescaleros i 1999.

Clash fikk som så mange andre klassikere en aldri så liten Levis-revival da jeans-giganten i 1991 reklamerte «Should I Stay or Should I Go« (Combat Rock, 1982) inn på hitlistene.