AVLYST:  Kinopremieren av «The Dark Knight Rises» er utsatt i Paris, men i Norge går den som planlagt i neste uke. Foto: SF Film
AVLYST: Kinopremieren av «The Dark Knight Rises» er utsatt i Paris, men i Norge går den som planlagt i neste uke. Foto: SF FilmVis mer

«The Dark Knight Rises» ikke avlyst

Filmpremieren går som normalt i Norge.

(Dagbladet): Under kinopremieren av Batman-filmen «The Dark Knight Rises» i Denver, Colorado, i natt, gikk en mann inn og åpnet ild mot publikum.

12 personer er skutt og drept, 50 skadet.

Premiere avlyst Filmen har også premiere i Frankrike i dag, men den og rød løper med skuespillerne er nå avlyst på grunn av hendelsen i USA. Det skriver NBC News.

Filmens regissør Christopher Nolan, og skuespillerne Christian Bale, Anne Hathaway og Morgan Freeman er i Paris, men intervjuene med filmstjernene er også avlyst.

- Warnes Bros. og filmskaperne er dypt bedrøvet og sjokkert over denne hendelsen. Vår medfølelse går i denne tragiske tida til familiene som har mistet sine kjære, er uttalelsen fra Warnes Bros. Studios.

- Som planlagt I Norge har filmen ordinær kinopremiere i neste uke.

- Foreløpig er filmen ikke utsatt ettersom vi har premiere så seint som onsdag i neste uke. Vi har snakket med Warner i London i dag, og de sier vi skal opprettholde premieredatoen. Det hadde nok vært en annen sak om også vi hadde hatt premiere i dag, sier Cathrine Aamodt, presseansvarlig i SF Norge til Dagbladet.

SF Norge er distributør av filmen her til landet.

«The Dark Knight Rises» har premiere over hele Norge den 25. juli, og vil forløpe som planlagt.

- I utgangspunktet er det ikke noe spesielt som vil skje utover pynting av kinoen og premier til publikum, sier Aamodt, som håper at Batman-fansen ikke er blitt skremt fra å gå på kino.

- Dette er en grusom handling som ikke har noe med filmen å gjøre. Vi håper at publikum kan sette pris på en god film til tross for dette, sier Aamodt.