SNAKKER UT: George Gooding. Kommentator, mediekritiker, dataingeniør og webutvikler. Blogget om amerikansk politikk for Dagbladets redaksjonsblogg fra 2005 til 2008. Aktuell med: bloggen «Amerikaneren». Born in the USA (Washington state).
SNAKKER UT: George Gooding. Kommentator, mediekritiker, dataingeniør og webutvikler. Blogget om amerikansk politikk for Dagbladets redaksjonsblogg fra 2005 til 2008. Aktuell med: bloggen «Amerikaneren». Born in the USA (Washington state).Vis mer

- «The Donald» setter en skitten finger i øyet på ømme temaer

George Gooding er tvangsmessig drevet til mediekritikk og nekter å tåle så inderlig vel at folk på internett tar feil. Spesielt når det dreier seg om USA.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Halla, George! Eller skal vi si: Heisann, Monticello! La oss gå rett på sak. I det siste har republikaneren og forretningsmannen Donald Trump fått mye oppmerksomhet i mediene. Hva er nøkkelen til Trumps suksess? Er det bare fordi han er en styrtrik realitykjendis han klarer å skaffe seg så mye mediedekning?

- Trump er et profesjonelt troll, som har skjønt medienes behov for å jage etter klikk med «sjokkerende» saker. Som en styrtrik forretningsmann blir han respektert av mange for sin suksess (rappere namedropper ham stadig). Rikdommen gjør ham uredd og fri til å gjøre som han vil.

- Folk flest i USA har ikke mye peiling på politikk, de er alt for opptatt med å tjene til livets opphold til å kunne det. Trumps «fra levra»-stil passer veldig godt overens med dette, i likhet med George W. Bush. Han er den artige kollegaen alle har på jobb som snakker skit foran kaffemaskinen - bare at han er ufattelig rik og på TV.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn