Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The Dresden Dolls

Hvor teatralsk kan et band være og fortsatt være, vel, rock? Ganske.

CD: Hvis du synes at rock skal være lyden av 70-tallet, countryskjorter og analoge miksebord, spiller du sannsynligvis i et norsk rockeband. Hvis du derimot synes at rock like godt kan være lyden av Weimarrepublikken, teatersminke og klassisk piano, spiller du sannsynligvis i Dresden Dolls. Boston-duoens (piano og gitar) andre studioalbum, «Yes, Virginia», har navnet sitt fra svaret avisa New York Sun i sin tid ga åtteårige Virginia O\'Hanlon, som skrev inn i 1897 og spurte om julenissen finnes. Og ja, det blir rock av slike inspirasjonskilder også, om du skulle lure. «Life is a no cabaret/ We, re inviting you anyway» synger Dresden Dolls et sted, og liker du Kurt Weill, rollespilltekster og julenisser er det bare å takke ja til innbydelsen, selv om miksen mellom oppjaga, oppstyltet pianoindie og sarte pianoballader ikke sitter helt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling