The Eagles-ikonet Glenn Frey er død

- Han kjempet tappert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er med et tungt hjerte at vi kunngjør at vår venn og Eagles-grunnlegger Glenn Frey døde i New York mandag 18. januar 2016, skriver Eagles på sine Facebook-sider.

De oppgir at Frey hadde leddgikt, ulcerøs kolitt og lungebetennelse, og at han hadde kjempet mot sykdom i flere uker.

- Ord kan verken beskrive vår sorg eller vår kjærlighet og respekt for alt han har gitt oss, sin familie, musikkverdenen og millioner av fans over hele verden, skriver Eagles.

Frey var med å danne Eagles i 1971. Det radiovennlige countryrockbandet gjorde braksuksess på braksuksess fram til de ble oppløst i 1981. Og suksessen har fortsatt etter at de kom sammen igjen i 1994.

- Frey-familien vil takke alle som sto ved Glenn for å kjempe denne kampen og håpet og ba for at han skulle bli frisk, opplyser bandet.

Frey var stemmen bak noen av Eagles største klassikere, som «New Kid in Town», «Take It Easy», «Lyin' Eyes» og «Tewuila Sunrise». Han nøt også stor suksess som soloartist på 1980-tallet, da blant annet ga ut hitlåten «The Heat Is On» fra filmen «Beverly Hills Cop».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer