The fab three?

Beatles var nær ved splittelse i 1957. Og Paul fikk nervøst sammenbrudd etter bruddet i 1970.

Verdens beste låtskriverpar, John Lennon og Paul McCartney, var i tottene på hverandre lenge før Yoko Ono kom inn i bildet.

Dette kommer fram i den nye boka «The Quarry Men», av Hunter Davies. Boka handler om tida før Beatles ble Beatles.

The Quarry Men ble stiftet i 1957, var John Lennons band, og forløperen til «The fab four». McCartney kom med i bandet juli samme år. Ingen andre av medlemmene i bandet ble med videre inn i supergruppa, men de har nå vært viktige kilder til forfatterens biografi.

John ville kvitte seg med Paul

Etter kort tid i The Quarry Men ønsket John at Paul skulle ut. Han følte at Paul prøvde å ta ledelsen i gruppa. Eric Griffiths, en av de andre Quarry-mennene, sier til Mojo: - Jeg spaserte med John da han plutselig kom med ideen om å splitte bandet. John Lennon ville at vi to skulle starte på nytt for oss selv.

- Vi hørte Paul snakke bak oss, som om han var Petes (Pete Shotton, bandmedlem) beste venn. John visste at vi alle var hans venner, men Paul var ny og prøvde å komme godt overens med oss. For John føltes det som om Paul prøvde å ta over og dominere gruppa.

Eric Griffiths føler i dag at han har gitt et viktig bidrag til Beatles historie, han satte nemlig John på bedre tanker:

- Vi trenger Paul, sa jeg til John. Han er så flink, og at han har masse å bidra med i bandet. John sa ingenting til svar. Men etter denne samtalen kom temaet aldri opp igjen.

Paul med traumer

Vel ti år senere var det definitivt slutt:

- Det var John som ville ut av Beatles. Da han slutta var det over. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, jeg hadde mista verdens beste jobb. Jeg visste ikke om jeg hadde noen fremtid i musikken.

Paul McCartney sleit alvorlig. Han begravde seg i senga med masser av alkohol. Dette forteller han i sin nye, åpenhjertige film «Wingspan», som har premiere 7. mai i Storbritannia. Den to-timers dokumentaren handler om bandet Wings som Paul startet sammen med kona Linda.

- Bruddet var et sjokk for meg, og jeg ble halvgal i en periode, sier Macca i følge Music 365. Jeg følte meg svært paranoid, usikker og god for ingenting.

Nedturen kan ikke ha vart lenge. Wings ble en kjempesukess utover 70-tallet. Og Paul gir kona Linda æren for at han kom seg på beina igjen.

<B>TETT SAMSPILL:</B> Forholdet som hangla fra starten, ga fantastiske resultater utover 60- og 70-tallet. Her synger John og Paul inn sangen «Hey Bulldog» i Abbey Road-studioet, 1968.
<B>THE BEATLES:</B> Hva mener du om bandet? Si din mening i vårt <a href=http://debatt.dagbladet.no/debatt/discussion.html?board_id=11> Beatles-forum.</A>