The Fighting Temptations

Klisjébefengt familiefilm med fengende musikk.

FILM: Det beste ved Jonathan Lynns feelgood-film er musikken: Fra gospel via R&B til hip hop. Det verste er storyen: Sjablongmessig inntil det parodiske.

Fans av Destiny\'s Childs Beyoncé får valuta for pengene, i og med at hun gjør en supersexy versjon av «Fever». Som snakkende skuespiller overbeviser hun mindre der hun flater ut rollen som synderen Lilly som er utstøtt av kirkekoret og ender opp som lokal nattklubbsangerinne.

Her imponerer hun Darrin (Cuba Gooding jr.), reklamekvikkasen som er hjemme fra jetsettlivet i New York for å hente arven fra nettopp avdøde tante Sally i småbyen Monte Carlo. Tantearven har en liten hake: Darrin må få stedets gospelkor opp i stjerneklassen før han kan innkassere arven. Problemet er at alle synderne er sparket fra koret; de gjenværende salige er mer eller mindre tonedøve.

Darrin, ekspert i å love og lyve, rasker sammen alt lokalt talent. Karene i barbersjappa, innsatte fra fengselet, unge hiphop-jyplinger og nevnte Lilly - og voilà: Det swinger så kirketaket løfter seg. Hele repertoaret av gospelklassikere fra «Amazing Grace» til «Down by the Riverside» framføres i nye versjoner som holder så det suser.

Det er som om regissør Lynn har villet by på en forrykende konsert fra den afroamerikanske kulturarven, men har gitt blanke i rammen rundt den. Som filmfortelling er «The Fighting Temptations» amatørmessig, men gud for et kirkekor!