The Flaming Lips

Hvis det finnes musikk på Mars...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et konseptalbum om døden høres ut som en trist affære, men ikke når det kommer fra den nytenkende Oklahomagruppa The Flaming Lips.

Det snart tjue år gamle bandet hadde stor suksess med sitt forrige album «The Soft Bulletin», og i den forbindelse tok de middelaldrende mennene, med frontmann Wayne Coyne i spissen, med seg sin psykedeliske rock til Quart-festivalen. Den plata var i likhet med denne, produsert av Mercury Revs Dave Fridmann, et band The Flaming Lips stadig blir sammenliknet med.

Det hele begynner med låta «Fight Test», som skamløst stjeler hele melodilinjer fra Cat Stevens' «Father & Son». Mer absurd blir det med «Yoshimi Battles The Pink Robots Part 2», der lyden av en skrikende Yoshimi (ifølge bandet en gal japansk kvinne) ligger over en fengende Mr. Oizo-rytme. Deretter kommer de gode popmelodiene sterkere fram, som den nydelige balladen «Do You Realize (that everyone you know one day will die», «It's Summertime» og «Are You A Hypnotist?». Et kaotisk førsteinntrykk til tross: med et åpent sinn blir du snart oppriktig glad i Yoshimi og robotene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer