- «The Fox» gir grunn til å grue seg til årets julebord

Musikkekspert Egon Holstad advarer mot «What does the boss say?».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Julebordsesongen nærmer seg, og i en kommentar i Nordlys har musikkekspert Egon Holstad forfattet en spådom om hva han tror vil dominere høsten og vinterens jobbrelaterte festligheter.

Underholdningsinnslag på julebord er ikke uvanlig, og det er nettopp disse Holstad frykter mest, da særlig «overivrige kollegaer som akkurat nå sitter og snekrer på en crazy og ellevill versjon av «The Fox»», som det står i kommentaren.

«Aldri før har du opplevd å ha mer lyst til å drikke deg i hjel på akevitt enn du kommer til å ha når sjefen din, eller noen i festkomiteen, har laget en cover av «The Fox». Låten vil da omdøpes til «What does the boss say?», «What does the Cock say?» og uendelig mange andre varianter».

Hvorfor vil du herse med en så populær låt, som har runda 100 millioner visninger på Youtube?

- Det er ikke «The Fox» jeg primært vil til livs, men det heller redselsfulle fenomenet «musikalske innslag på julebord», en objektiv vederstyggelighet som i anstendighetens navn snart er nødt til å avgå med døden. Kan vi ikke bare spise og drikke oss fulle? Må vi virkelig tonesette det med kulturell septik? Nei, det må vi ikke.

Hvorfor er du så sikker på at «The Fox» vil dominere under årets julebord?

- Fordi sånne selvbestaltede «kreative sjeler» i en bedrift er absolutt alt annet enn kreative. Derfor tror de at de er originale, og da tar de alltid fatt i det de mener «tar pulsen på samtiden», og så gjør tusenvis av disse menneskene - som dessverre er altfor godt representert i dette landet - nøyaktig det samme, og så er galskapen i gang. En kulturell, apokalyptisk misantropi-sirkel, om du vil.  

Hva synes du selv om låta?

- Låten gjør meg personlig ingen verdens ting, men det er rimelig forstemmende når folk i Music Norway seriøst tror at denne tullesangen er noe resten av Musikk-Norge har noe å lære av. Det er selvsagt bare tullball. I 2013 har Norge blitt kjent for to ting; at vi har høyrepopulister i regjering og at vårt musikalske gull består av to menn i trettiårene som kler seg ut i revekostymer og lager ulyder selv Richard Attenborough ville drept babyer av rød panda for å slippe å høre.

Blir du med på dansen dersom dine kolleger kjører på med «The Fox» under årets julebord?

- Klein dans fra danseudyktige, som gir øyekreft for de tilstedeværende, overlater jeg skvært til Carl I. Hagen og kona hans. Jeg er jo, tross alt, ikke kjip.

<strong>KRITISK:</strong> «Aldri før har du opplevd å ha mer lyst til å drikke deg i hjel på akevitt enn du kommer til å ha når sjefen din, eller noen i festkomiteen, har laget en cover av «The Fox», skriver musikkekspert og journalist Egon Holstad i en kommentar i Nordlys. Foto: Vidar Dons Lindrupsen / Nordlys
KRITISK: «Aldri før har du opplevd å ha mer lyst til å drikke deg i hjel på akevitt enn du kommer til å ha når sjefen din, eller noen i festkomiteen, har laget en cover av «The Fox», skriver musikkekspert og journalist Egon Holstad i en kommentar i Nordlys. Foto: Vidar Dons Lindrupsen / Nordlys Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer