Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«The Fox» tilbake i iTunes-butikken

Ble fjernet på grunn av opphavsrettsproblemer. Nå er den tilbake.

(Dagbladet): I forrige uke ble det klart at Ylvis-megahiten «The Fox» fikk plass på USAs Billboard-singelliste.

Men kvelden før ble låta fjernet fra den amerikanske Itunes-butikken.

Ifølge Warner Musics sjef i Norge, Guttorm Raa, var grunnen at at Itunes hadde tatt en avgjørelse om å fjerne låten basert på en tredjeparts påstander omkring opphavsrett.

Nå er låta derimot tilbake på iTunes.

- Papirarbeidet løste seg heldigvis så raskt som forutsett, og det blir spennende å se hvordan den fantastiske viral-oppturen vil påvirke salg og videre spredning. Medieinteressen fra utlandet har bare økt den siste uken, og interessen på sosiale medier, YouTube og nett generelt øker kraftig, så dette ser fortsatt bare positivt ut, skriver Guttorm Raa i en sms til Dagbladet.

«The Fox» tilbake i iTunes-butikken

- Har det vært noen andre innblandet i dette enn de som allerede sto oppført som låtskrivere og produsenter på låta? Var det avtaleverket dem i mellom som måtte komme på plass?

- Det vil jeg ikke kommentere, bare avdramatisere, låta er oppe, skrive Raa.

«The Fox» har nå over 31 millioner visninger på nettstedet Youtube og med låta og videoen har de skapt et internettfenomen få har sett maken til. De har også blitt hyllet av internasjonal presse, og har blitt invitert til «The Ellen DeGeneres Show», et av USAs største talkshow med 4 millioner seere. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling