The Gathering slipper unna momskravet

- Framtiden er reddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den årlige samlingen av teknologi- og spillinteresserte i Vikingskipet på Hamar sto brått i fare, etter at skattemyndighetene krevde moms for billettinntekter.

Dette har skapt furore blant nettbrukere, og saken har fått stor oppmerksomhet både i mediene og på politisk hold.

I dag ble det klart at Finansdepartementet har grepet inn i saken, og gir The Gathering momsfritak både for tidligere og kommende arrangementer.

- Fantastisk

Dermed slipper arrangørgruppa Kreativ Aktiv Norsk DataUngdom (KANDU) unna momskravet på én million kroner, som egentlig skulle vært innbetalt.

- Dette er helt fantastisk. Kristin Halvorsen har tatt den rette avgjørelsen. Og dette betyr at vi får til et arrangement i 2009 også. Framtiden er reddet, sier Simon Valvik, pressetalsmann i The Gathering, til Dagbladet.no.

De har allerde betalt 600 000 kroner av momskravet til skattemyndighetene, penger som de nå får igjen.

- Det er usikkert om det ville blitt noe arrangement i det hele tatt, om vi ikke hadde fått dette vedtaket. Det ville blitt opp til organisasjoner og andre som kunne tenke seg å hjelpe oss, sier Valvik. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.