The Getaway People

The Getaway People fra Stavanger («a place you've never heard of», i følge bandet selv) spiller funky, småjazzete soul. Startet opp i 1994, og består av Per Kristian «Boots» Ottestad på vokal/gitar, Espen «Leroy» Noreger på trommer, Stein «Stone» Bjelland på gitar, Arne «Honda» Hovda på keyboard og Pål «Race» Morterud på bass.

Alle er som veteraner å regne i Stavangers musikermiljø, men utover det var Getaway People totalt ukjente før de fikk kontrakt med Sony Musics Columbia-label i New York. Albumet ble lansert den første uka i april '98, den samme uka startet de sin USA-turne i Chicago. Turnerte seg gjennom hele USA på våren, sommeren og høsten. Support for blant annet Dave Matthews Band og Barnaked Ladies, to band som selger særdeles mye plater i USA. Det kan man derimot ikke si om Getaway People som ennå har til gode å debutere på Billboards liste over de 200 mestselgende platene i USA. Men bandet har god kondis, og deres konstante konsertvirksomhet kan vise seg å gi resultater i lengden. Har base i New York.

Vokalist og låtskriver Ottstad skrev i sin tid også låter for totalfloppen Grace. Sammen med David Eriksen laget han også Lars Fredriksens norske bidrag til EuroSong '98, «All I Ever Wanted (Was You)».

Våren 2001 fikk bandet sparken av Columbia. Etter to album med med minimalt salg var selskapet ikke interessert lenger. I skrivende stund er bandet på jakt etter ny kontraktr, og de fleste medlemmene har flyttet hjem til hjembyen Stavanger.