Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The Guardian: «En av de mest inspirerende bøkene i 2015»

Lars Myttings «Hel ved» får ros i The Guardian.

(Dagbladet:) Lars Myttings bok om vedstabling ble en salgssuksess da den kom ut i Norge i 2011. Den gangen var det flere som kommenterte at «dette kunne bare skjedd i Norge».

Men mer feil kunne de nok ikke ha hatt.

Overraskende bestselger The Guardian publiserte onsdag morgen en rosende anmeldese om boka «Hel ved», som i den engelske utgaven så klart har fått tittelen «Norwegian Wood».

Bokanmelderen, Tobias Jones, beskriver den som årets mest overraskende bestselger og som en av de mest inspirerende bøkene i 2015.

«Det er en av disse bøkene, full av frodige, jordnære bilder, som folk ser ut til å bli nesten helt salige av», skriver han videre i anmeldelsen hvor han også melder at ved er tilbake på moten.

- Får folk til å smile Ifølge den britiske avisen skal boka på et tidspunkt i oktober ha nådd andreplassen på Amazons britiske besteselgerliste, i dag ligger den fortsatt på en 3. plass.

Ifølge salgstall Dagbladet har innhentet fra Myttings internasjonale agent hadde boka allerede i november, solgt over 78 000 i Sverige, 56 000 i Tyskland og 46 000 i Storbritannia.

Totaltallet, inkludert Norge, var over 350 000 tidligere i høst.

- Det har fullstendig overgått alle forventninger. Det er ei bok som får folk til å smile, og selv om det egentlig er en nokså detaljert gjør det selv-guide, sitter folk og leser den fra perm til perm. De opplever den som gripende, sier redaktør Katharina Bielenberg i forlaget MacLehose til The Guardian.

- Den går som ei kule. Og det er ekstra gøy med England siden jeg er sykelig anglofil og blant annet eier tre og en halv engelsk bil, hvis du regner med delene. Det er et land jeg kjenner meg hjemme i og er veldig glad i, sa Mytting selv til Dagbladet i november.

Blir TV-serie I fjor kom Lars Mytting ut med boka «Svøm med dem som drukner», som også fikk nokså gode anmeldelser.

I mai ble det kjent at den norske stjerneregissøren, Morten Tyldum, skal lage en internasjonal tv-serie basert på Myttings nyeste roman.

- Det er en sånn historie du bare blir forelsket i, sier Tyldum som selv skal regissere TV-serien.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media