The Guardian lurt trill rundt av historien om «den dansende dop-produsenten» Marius (27)

- Greit å få fram at jeg ikke er en utnyttende drittsekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med den boblende discolåta «Inspector Norse» leverte DJen og produsenten Todd Terje i fjor sommer den mest populære norske elektronikahiten utenlands siden Röyksopps «Eple».

I kortfilmen «Whateverest», regissert av Kristoffer Borgli, blir man man kjent med en fiktiv versjon av en musiker ved navn Marius Solem Johansen (27), som skal være inspirasjonen bak Todd Terje-hiten. Kortfilmen følger 27-åringens hverdagssysler, som blant annet involverer å ruse seg på et selvkomponert dop kalt Inspector Norse Spesial, drifting av et solstudio og mye dansing.

På limpinnen Selv om «Whateverest» kan virke som en dokumentarisk film om Solem Johansens smått tragiske skjebne, så er den både skrevet, spilt og regissert - noe den britiske avisa The Guardian ikke fikk med seg i helga.

For i sin omtale av «Inspector Norse» og «Whateverest» skriver den anerkjente musikkjournalisten Alexis Petridis blant annet følgende:

- De fleste har trodd at at tittelen har vært et ordspill på den avdøde tv-detektiven og Todd Terjes skandinaviske røtter, men sannheten viser seg å være enda merkeligere. Inspector Norse er en ekte person - en 27-åring ved navn Marius Solem Johansen som eier et solstudio i en liten norsk by.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.