«The Human Stain»

Store stjerner og dyktige skuespillere i middelmådig film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Nicole Kidman, Anthony Hopkins, Ed Harris og Gary Sinise. En imponerende bukett av Oscar-vinnere og -nominerte. Ikke noe å si på talentet, men måten det blir forvaltet her er ikke like heldig.

Filmen er basert på en roman av Philip Roth («Portnoy\'s Complaint»), og handler om Coleman Silk (Hopkins), dekanus på et pent amerikansk universitet. En uheldig formulering, han blir beskyldt for å være rasist og en akademisk karriere er lagt i grus. Etter hvert som hans forhistorie rulles opp, viser det seg at skjebnen har stor sans for ironi. Silk er nemlig en vaskeekte afroamerikaner, men så lys i huden at han kunne passere som hvit. Så da muligheten bød seg, fornektet han sin etniske bakgrunn og gjorde karriere i det den gang kritthvite akademiske miljøet i New England.

Bentons film hopper mellom nåtid og fortid. Mellom historien om den unge Silk (ypperlig spilt av Wentworth Miller) og den eldre som innleder et forhold til en ung, emosjonelt skadeskutt vaskehjelp (Kidman). Ingen av historiene mangler dramatikk, men problemet er at regissør Benton ikke makter å få dem til å passe sammen. Ja, det er nesten som å se to vidt forskjellige filmer. Og så var det castingen. Elegante og eteriske Nicole Kidman kan til nød passere som sliten og uglamorøs vaskehjelp, men kom igjen: Anthony Hopkins som afroamerikaner? Selv ikke verdens beste skuespiller takler en så håpløs oppgave.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer