- «The Hunger Games» sier noe mer spennende om samtiden vår enn «barn dreper barn»

La oss skrive smartere om bøkene enn vi gjorde da de to forrige filmene kom, skriver forfatter Ida Jackson og litteraturviter Mari Wold Sannerud.

SKJERPINGS: Jennifer Lawrence i rollen som Katniss Everdeens i den nye «Hunger Games: Mockingjay Part 1» som nå skal trekke ungdommer til kinosalene, og forfatter Ida Jackson og litteraturviter Mari Wold Sannerud skriver i dag at anmeldere av denne typen filmer og litteratur må skjerpe seg kraftig. Foto: MURRAY CLOSE
SKJERPINGS: Jennifer Lawrence i rollen som Katniss Everdeens i den nye «Hunger Games: Mockingjay Part 1» som nå skal trekke ungdommer til kinosalene, og forfatter Ida Jackson og litteraturviter Mari Wold Sannerud skriver i dag at anmeldere av denne typen filmer og litteratur må skjerpe seg kraftig. Foto: MURRAY CLOSE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norske aviser skriver plenty med informerte anmeldelser av romaner for voksne noen få hundre mennesker leser. Når de beskriver ungdomsbøker lest av hele verden, tyr de til fordummende oppsummeringer.

Hvis du googler «Dødslekene», den norske oversettelsen av Suzanne Collins The Hunger Games, får du opp formuleringer av typen:

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer