«The Italian Job»

Gammel gangsterfilm i ny, hightech tapning. Endelig en meningsfylt biljakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Produsenten som nå relanserer Mini Cooperen - den snertne lille bilen du kan putte i lomma - må simpelthen forgylle den amerikanske regissøren som nå også har relansert gangsterfilmen «The Italian Job». Når tre Minier smetter gjennom ettermiddagsrushet i Los Angeles, gjennom T-banen, opp og ned trapper, da heier selv en hardcore fotgjenger som jeg.

Mulig at det er rå produktplassering; Minien spilte en tilsvarende «hovedrolle» i den britiske originalversjonen av «The Italian Job» fra 1969. Det gjorde også Michael Caine, som i den nye amerikanske hightech-versjonen er erstattet av den svenske underbuksemodellen Mark Wahlberg. Ikke et vondt ord om folks ekskarrierer; Wahlberg er gutteaktig kjekk som Charlie Croker, hjernen bak et gulltyveri i Venezia som skal innbringe gjengen hans 35 millioner dollar. I det hele tatt er det et sjarmerende lag av skuespillere i denne filmen; fra Donald Sutherland som Charlies læremester til Charlize Theron som blond og glup safeknekker.

Mord og svik fører gjengen på ny jakt etter gull og hevn i Los Angeles. Det er her Miniene gjør sitt inntog: Vroom! Æddabædda til amerikanske bensinslukere! Dette er ren og skjær fart og moro!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer