«The Italian Job»

Gammel gangsterfilm i ny, hightech tapning. Endelig en meningsfylt biljakt.

FILM: Produsenten som nå relanserer Mini Cooperen - den snertne lille bilen du kan putte i lomma - må simpelthen forgylle den amerikanske regissøren som nå også har relansert gangsterfilmen «The Italian Job». Når tre Minier smetter gjennom ettermiddagsrushet i Los Angeles, gjennom T-banen, opp og ned trapper, da heier selv en hardcore fotgjenger som jeg.

Mulig at det er rå produktplassering; Minien spilte en tilsvarende «hovedrolle» i den britiske originalversjonen av «The Italian Job» fra 1969. Det gjorde også Michael Caine, som i den nye amerikanske hightech-versjonen er erstattet av den svenske underbuksemodellen Mark Wahlberg. Ikke et vondt ord om folks ekskarrierer; Wahlberg er gutteaktig kjekk som Charlie Croker, hjernen bak et gulltyveri i Venezia som skal innbringe gjengen hans 35 millioner dollar. I det hele tatt er det et sjarmerende lag av skuespillere i denne filmen; fra Donald Sutherland som Charlies læremester til Charlize Theron som blond og glup safeknekker.

Mord og svik fører gjengen på ny jakt etter gull og hevn i Los Angeles. Det er her Miniene gjør sitt inntog: Vroom! Æddabædda til amerikanske bensinslukere! Dette er ren og skjær fart og moro!