The Jessica Fletchers

Sjarmerende møte med 60-tallet.

CD: Etter to ep-er og en vellykket klubbturné i regi av Zoom i fjor debuterer drammensbandet The Jessica Fletchers med ei plate de kan være stolte av og fornøyd med. Den sprudlende popkvintetten er beviset på at hardt arbeid gir resultater. Musikken er tuftet på stolt 60-tallspop og psykedelia-light. Her er det mye Beatles og enda mer The Kinks, samt en del tydelige referanser til The Byrds.

Rytmegitarene er fuzza, spinkle og snille, slik de var på den tida. Soloene og sangen utøves slik Kinks-brødrene Ray og Dave Davis gjorde det. Rytmene og orgellyden er også etter boka - og ikke minst vokalsounden. Låtene er korte, og melodiene sitter rett i øret. Her bobler det av spilleglede.

The Jessica Fletchers har knekt 60-tallskoden - 100 prosent, og bandet gjør alt for å likne på sine helter - for mye, kanskje. «What Happend To The?» er ei gjennomført og flott plate. Personlig mener jeg at resirkulering hovedsakelig bør gjøres mer originalt. Men når et ungt band debuterer med et så offensivt og på alle måter 60- tallsriktig album, er det bare å gratulere.