Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«The Jinx» - dokumentar om spektakulær drapssak

Wandrups utvalgte: True Crime er en ny trend.

BLIKKET: Ansiktet til Robert Alan Durst har fylt TV-seere verden over med frykt i den suksessfylte TV-dokumentaren «The Jinx». Nå er den ute i USA og England på DVD og Blu-ray.
BLIKKET: Ansiktet til Robert Alan Durst har fylt TV-seere verden over med frykt i den suksessfylte TV-dokumentaren «The Jinx». Nå er den ute i USA og England på DVD og Blu-ray. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DVD/BLU-RAY: Nå foreligger en av årets mest omtalte TV-serier på videomarkedet. «The Jinx» er et av de beste eksemplene på bølgen av interesse for kriminalsaker fra virkeligheten.

Serien skildrer arvingen til et eiendomsimperium, Robert Alan Durst, som har vært kjent som mistenkt i diverse mord- og forsvinningssaker.

Etter siste episode i serien, der oppsiktvekkende bevis ble lagt fram, ble Durst arrestert og siktet i en 15 år gammel drapssak, der hans venninne ble drept.

Både serien og saken har vakt voldsom oppsikt i USA.

Mens mange TV-serier skildrer oppdiktede historier som om de var fakta, gjør «The Jinx» det motsatte: Den skildrer virkeligheten som om den var fiksjon.

La oss i samme åndedrag gjøre oppmerksom på et nytt, britisk magasin, Real Crime, en avansert utgave av Kriminaljournalen, med fortellinger om virkelige forbrytelser av velrenommerte forfattere, presentert i en billedsterk og proff layout.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!