Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The John Scofield band

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det slår gnister av gitarmester John Scofield i dette unge selskapet, der særlig Avi Bortnick (gitar/sampling) gir begrepet «rytmegitar» en ny dimensjon. Også bassist Jesse Murphy og trommis/rapper Adam Deitch sparker fra på en måte som skremmer opp rockeren i Scofield, og bekrefter konsertinntrykket fra Kongsberg Jazzfestival sist sommer: fort og hardt, både hett og luftig og swingende, alltid og uopphørlig swingende.

Scofield står som vanlig for et knippe catchy melodisnutter som han endevender, utvikler, vrir og vrenger i sitt karakteristiske spill. Han leker med beatet, skaper rom og spenninger, bruker en stor klangpalett og er swing-funky som aldri før. Gjesteopptredener av B3-råtass John Medeski (Medeski, Martin & Wood) og fløytist Karl Denson gir lydbildet bredde på noen spor, og bidrar til at «\berjam» er en foreløpig topp i Scofields rekke av funk/groove-utgivelser.

Hele Norges coronakart