«The Julekalender» tjener penger

Tidligere millionkrangel er nå snudd til gode penger.

«The Julekalender» var en god suksess for Travellin' Strawberries første gang den ble sendt. Suksess avler som kjent ofte penger, men i dette tilfelle endte alt i en langvarig pengekrangel.

Danske Hans-Erik Saks og hans produksjonsselskap er seriens far. Men forholdet mellom Saks og Travellin' Strawberries toppet seg med millionkrav mot Saks Film & TV, skriver avisa Adresseavisen. Tilslutt gikk Saks' selskap konkurs og jordbær-trioen Ivar Gafseth, Erling Mylius og Tore Johansen tapte ifølge Adresseavisen flere hundre tusen kroner.

Denne jula går serien i reprise på TV2. Samtidig så turnerer gjengen med en forestilling basert figurene i «The Julekalender». Og nå tjener gutta penger.

Ifølge Adresseavisa har TV2 og Travellin' Strawberries' management forhandlet fram en avtale. I tillegg er 4000 billetter til forestillingen solgt.

- Ja, vi tjener penger. Ellers ville turneen vært dødfødt, sier Ivar Gafseth til Adresseavisen.

Det er dessuten flere måter å tjene penger på i underholdingsindustrien. Blant annet på spin off-produkter samt CD'er og DVD-er.

- De har gode avtaler om prosentinntekter fra salget av CD-, DVD- og VHS-salget, sier Søren Hjorth i managementet til Adresseavisen.

<B>SUKSESS:</B> «The Julekalender» har lenge vært en suksess. Nå tjener gutta penger også.