The Last Detail

Allerede i 1978 var Kalle Storm Andersen en vesentlig del av det som skulle bli Halden-rockens viktigste band, Young Lords, og han var på 80-tallet sentral i band som Ghostriders og Saturday Cowboys. Etter flytting fra Halden til Vålerenga ble det roligere rundt den myteomspunne mannen. Sporadiske live-jobber bekreftet ryktene om en intens og karismatisk artist, som alltid gikk sine egne veier.

Mange ventet p en utgivelse fra The Last Detail, og CDen «Passing Windows» fikk svært gode kritikker og terningkast 4 og 5 i de største avisene!

«Passing Windows» består av i alt 14 spor satt sammen fra to ulike innspillinger. Bonussporene er spilt inn i rørstudioet Tube Union, rett til to spor, og kopiert fra en kassett som har overlevd mange nachspiel og «hør på detta 'a». Hovedinnspillingen er (selvfølgelig) gjort i Athletic Sound i Halden. Også her er det meste du hører live og første-takes og det låter røft og overbevisende mektig.

Live er bandet kjent for lange, intense konserter og befriende rock'n roll! Soundet er ofte blitt sammenlignet med Dream Syndicate, Crazy Horse og Green on Red.

Last Detail har bl.a. spilt p Grünerløkka-festivalen (med CC Cowboys og Unni Wilhelmsen), på Down at the Farm (hvor bandet ble plukket ut av NRK for konsertoverføring) og på klubber rundt om i landet. Mottagelsen på live-jobbene er overstrømmende. Madrugada har valgt å gjøre en coverversjon av «Don't let the Flowers Down», fra Storm Andersens tidligere produksjon!

Les hva den (legendariske) Puls/Beat-redaktøren Tore Olsen skrev om en av Storm Andersens tidligere utgivelser, «Baptism of Fire» med Ghostriders:

(PULS 10/83) «Baptism of Fire ... er skarpslepen og har så mye kraft i seg at du ikke bare kan hoppe inn og ut av den. Plata gir en concept-opplevelse, mer enn at det er en plate med 11 forskjellige låter. Opplevelsen minner meg om mitt møte med Graham Parkers knall-sterke Heat Treatment - en plate jeg opparbeidet et nærmest kjærlighet & hat forhold til. Het behandling. Jeg måtte av og til flykte fra den. Men snart etter var den på spellern igjen. Noe av det samme oppleves ved Baptism of Fire...»

Kontakt:

Bjørn Juliusson

Postboks 234

1450 Nesoddtangen

Tlf. 92025803

epost juliusson@online.no