Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«The Last Guardian» bekreftet til julen 2011

Som oppvarming venter HD-versjoner av «ICO» og «Colossus».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Det nye spillet til skaperen av kultklassikerne «ICO» og «Shadow of the Colosssus» ble avduket med en trailer på E3 i Los Angeles i 2009, og senere samme år fikk det en ny trailer på Tokyo Game Show i Japan. Etter det har det vært tyst fra Team ICO-leiren og «The Last Guardian» glimret med sitt fravær på både årets E3, men også GamesCom-spillmessen i Tyskland.

Men i forbindelse med årets Tokyo Game Show har Sony og Team ICO endelig annonsert at det svært etterlengtede spillet vil bli sluppet julen 2011. Sony har også sluppet nye skjermbilder og en flunkende ny trailer fra spillet, som du ser nederst i denne saken.

I «The Last Guardian» spiller du en gutt med et sterkt bånd til et fabeldyr som ser ut som en blanding av fugl og katt. Gutten kan ri på dyret og må også bruke det for å løse bestemte oppgaver. Denne typen samhold har vært en rød tråd i alle spillene til spillskaperen Fumito Ueda — i «ICO» spilte du en gutt som måtte samarbeide med en mystisk jente kalt Yorda, og i «Shadow of the Colossus» har hovedrollen et spesielt forhold til hesten sin, Agro.

Sony brukte også anledningen under sin TGS-brief til å bekrefte det vil allerede visste: Det kommer en HD-versjon av «ICO» (2002) og «Shadow of the Colossus» (2006) til PS3. De nye spillene får oppjustert grafikk i HD, noe som betyr at det ikke bare er oppløsningen som blir høyere, men også at teksturene skal forbedres. I tillegg skal spillene visstnok få 3D-støtte.

Ingen dato ble annonsert for HD-versjonen av spillene - traileren avsluttes med teksten «kommer snart». Men flere spillbutikkjeder har alt hintet om at pakken med de to spillene vil bli sluppet rundt mars-april neste år, noe som betyr at ventetiden til «The Last Guardian» blir litt lettere å holde ut.

Var du en av dem som gikk glipp av «ICO» og «Shadow of the Colossus» på PlayStation 2, så blir dette en gyllen mulighet til å oppleve to spill som fans holder veldig tett til hjertet. 

«The Last Guardian» lanseres eksklusivt til PlayStation 3 julen 2011, mens HD-samlingen bestående av «ICO» og «Shadow of the Colossus» slippes før den tid.

Fabeldyret i «The Last Guardian» ser ut som en blanding mellom fugl og katt.
Fabeldyret i «The Last Guardian» ser ut som en blanding mellom fugl og katt. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!