The League

Fantasifullt og morsomt utgangspunkt blir fullstendig skuslet vekk.

FILM: Et team bestående av berømte litterære helter fra hylla helt øverst på gutterommet - kaptein Nemo, Tom Sawyer, Den usynlige mannen, Dr. Jekyll / Mr. Hyde med flere - blir trommet sammen for å befri verden fra en ny type skurk. Et ondt geni som jobber mot... totalt verdensherredømme! Kult!

Jo da, jeg er så barnslig at jeg gledet meg stort til denne filmen. Tegneseriene til Alan Moore og Kevin O\'Neill, lagt til slutten av 1800-tallet, er fantasifulle, morsomme, spennende - og, skulle man tro, ypperlig egnet for film.

Men så, allerede under innspillingen, begynte meldingene om uoverensstemmelser mellom stjerne/produsent Sean Connery og regissør Stephen Norrington («Blade») å komme. Det gikk sågar rykter om at Connery nektet regissøren adgang til klipperommet.

Filmen ble griseslaktet i USA, og publikum holdt seg hjemme. Kunne det virkelig være ille? Dessverre, det er nok det.

Skuespillet veksler fra tamt til direkte pinlig, de liksom-kvikke replikkene er fullstendig uten snert, regien er urytmisk, historien uspennende fortalt, ja, selv kulissene og spesialeffektene er overraskende lite imponerende. Bare det! Når en film som dette ikke engang avstedkommer et bitte lite gisp over hvor storslått den ser ut, er det ikke mye å skrive hjem om. Høstens første kalkun er servert.