Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

The Lone Sjarker from Ofoten

Havets lange arm burde bruke mer ressurser på alle toskene som hver sommer kjører i altfor store båter i altfor stor fart.

STRIDENS KJERNE:  Må finnes i alle båter, ellers vanker bot og fengsel.
Foto: NTB Scanpix
STRIDENS KJERNE: Må finnes i alle båter, ellers vanker bot og fengsel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ville flytevesten er ikke som før. Arne Pedersen fisket på Ofotfjorden. Sei, brosme, hyse og sikkert torsk. Arne Pedersen hadde ikke med seg flytevest om bord. 90-åringen, som ikke krabbet ut av vinduet og ble borte, ble stoppet av politiet og Kystvakta, men Arne nektet å vedta et forelegg på 500 kroner.

Han skulle faen meg ikke betale noen bot for ikke å ha flytevest i båten. I går ble Pedersen dømt i Ofoten tingrett til å betale 600 kroner i bot, 1000 kroner i saksomkostninger, subsidiært én dag i fengsel.

Arne fra Bogen er nå en rikskjendis - for en stakket stund - under det feilaktige kallenavnet Flytevest-Arne. Han bruker jo ikke vest. Ofoten-Arne er for noen en helt, han som står opp mot myndighetene, en person vi kjenner fra utallige amerikanske filmer, bøker og dokumentarer. The Lone Sjarker? Nja. En tilfeldig ørretboms er usikker hva jeg skal mene om dette her. Litt fint at han sier kraftig ifra, men også litt kleint. Vi fisker som dere ser, i opprørt hav.

Vi er jo for flytevest på sjøen, trygghet for barn, sjøen tar liv. Men, Ofot-Arne og vi burde sluppet peset. Havets lange arm burde heller bruke mer ressurser på alle toskene som hver eneste sommer kjører i altfor store båter i altfor stor fart, ofte med altfor høy promille, langs for eksempel sørlandskysten.

Og, kom ikke drassende med at Pedersen skal være noe forbilde. Han er Arne. 90 år. Fisker. Pedersen banner og smeller, gir Rorbua et ansikt igjen, men det hadde vel holdt med en advarsel? Der og da ute på Ofotfjorden. Kanskje har Pedersen fått beskjed mange ganger om å bruke vest tidligere, og nå ville det statueres et rettmessig eksempel? OK! Hvem betaler? Tråler-Røkke?

PS: Ta heller de som forpester havet, lakselusfolket. Det er mitt billige refreng.

Hele Norges coronakart