The Long Ryders - kruttsterk countryrock fra det musikalske 1980-tallet

Wandrups utvalgte: Nå rir Sid Griffin & Co. igjen.

KULTBAND: Med Sid Griffin (forrest) i spissen gjør 1980-talls bandet The Long Ryders comeback med CD-boks og konsert-turné.
KULTBAND: Med Sid Griffin (forrest) i spissen gjør 1980-talls bandet The Long Ryders comeback med CD-boks og konsert-turné. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD-BOKS: 1980-talls populærmusikk har ikke det beste ryktet blant musikkelskere. Men tross alt, det var mye som boblet bak glampopfasaden som ble videoeksponert på Sky Channel med Pat Sharp som kosedyr i norske TV-stuer.

Det boblet i undergrunnen.

Den mørke britiske bølgen rullet bak kulissene, med The Cure, Joy Division og Smiths. På den andre siden av Atlanteren dukket den ene gruppa opp etter den andre i trenden som tok opp countryarven etter Buffalo Springfield, Byrds og Flying Burrito Brothers, med en skarp og hissig variant av Gram Parsons visjon av «cosmic American music».

Blant disse var The Long Ryders, ledet an av Sid Griffin. Han har nå redigert en fire CD-'ers boks, «Final Wild Songs», med gruppas flotteste countryrocklåter; samtlige album, konsertopptak og kuriositeter. Ikke nok med det, gruppa samles og legger ut på veien. Det nærmeste de kommer Norge, er Malmø 1. mai.

Nå venter vi en gjenoppstandelse for cowpunkaktige 80-talls band som Hüsker Dü, Green On Red, Violent Femmes, Blasters, Knitters, Jason & The Scorchers og Lone Justice.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer