KULTBAND: Med Sid Griffin (forrest) i spissen gjør 1980-talls bandet The Long Ryders comeback med CD-boks og konsert-turné.
KULTBAND: Med Sid Griffin (forrest) i spissen gjør 1980-talls bandet The Long Ryders comeback med CD-boks og konsert-turné.Vis mer

The Long Ryders - kruttsterk countryrock fra det musikalske 1980-tallet

Wandrups utvalgte: Nå rir Sid Griffin & Co. igjen.

CD-BOKS: 1980-talls populærmusikk har ikke det beste ryktet blant musikkelskere. Men tross alt, det var mye som boblet bak glampopfasaden som ble videoeksponert på Sky Channel med Pat Sharp som kosedyr i norske TV-stuer.

Det boblet i undergrunnen.

Den mørke britiske bølgen rullet bak kulissene, med The Cure, Joy Division og Smiths. På den andre siden av Atlanteren dukket den ene gruppa opp etter den andre i trenden som tok opp countryarven etter Buffalo Springfield, Byrds og Flying Burrito Brothers, med en skarp og hissig variant av Gram Parsons visjon av «cosmic American music».

Blant disse var The Long Ryders, ledet an av Sid Griffin. Han har nå redigert en fire CD-'ers boks, «Final Wild Songs», med gruppas flotteste countryrocklåter; samtlige album, konsertopptak og kuriositeter. Ikke nok med det, gruppa samles og legger ut på veien. Det nærmeste de kommer Norge, er Malmø 1. mai.

Nå venter vi en gjenoppstandelse for cowpunkaktige 80-talls band som Hüsker Dü, Green On Red, Violent Femmes, Blasters, Knitters, Jason & The Scorchers og Lone Justice.

Dra fram de musikalske seksløperne og gjør veiene utrygge.