The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Special Extended DVD Edition

EVENTYR4 disker, WS 2.35:1, Dolby 5.1/dts 6.1

Neste film»»

««Forrige film

Dette er DVD-utgave nummer to av den første i Ring-trilogien, og dette er utgaven alle hardbarka fans har ventet på. Selve filmen er blitt omtrent 30 minutter lenger, men føles fremdeles ikke for lang. Noen scener er nye, men for det meste har allerede eksisterende scener blitt utvidet.

Teknisk er dette også en fryd. Både på bilde og lydsiden er dette i toppklasse og vil overbevise de som fremdeles måtte tvile om DVD-mediets suverenitet over VHS.

Og ekstramaterialet? Det er rene overflødighetshornet. Her er fire forskjellige kommentatorspor å velge blant. For en Tolkien-entusiast er det nok mest interessant å høre på regissør Peter Jackson, som på ærlig og jordnært vis forklarer - og avslører - hvordan ting ble gjort både før, under og etter innspillingen. Skuespillerkommentaren er morsom og spekket med «trivia», produksjons- og designteamets kommentarer er kanskje først og fremst for spesielt interesserte, men de er likevel fascinerende og gir et perspektiv på hele dette gigantprosjektet.

De to resterende diskene er pakket med velgjorte dokumentarer, milevidt fra den superlativ-tette typen bakomfilmer som altfor ofte utgjør ekstramateriale på DVD-utgivelser.

Overdose? Faren er absolutt til stede. Er du ikke i kjernepublikummet, eller setter deg ned og blåser gjennom hele pakken i løpet av en helg, kan nok resultatet bli fatalt. Dette må nytes i mindre doser over lang tid. Og da er dette rene skattekisten. Neste film»»

««Forrige film

««Tilbake til hovedsiden

<table border=0 cellpadding=0 cellspacing=0 width=468 hspace=2 align=right><tr><td class=\'BakgrFaktaboks\' bgcolor=\'#CCCCCC\' valign=top rowspan=\'2\' width=\'1\'><img src=\'/gfx2/pixel-trans.gif\' width=\'1\' height=\'1\'></td><td class=\'BakgrFaktaboks\' bgcolor=\'#CCCCCC\' width=2 valign=top><img src=\'/gfx2/pixel-trans.gif\' width=\'2\' height=\'1\'></td><td bgcolor=\'#CCCCCC\' valign=top class=\'BakgrFaktaboks\'><font face=\'Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif\' style=\'font-size:11px\' size=\'-2\'> Linker </font></td></tr><tr><td valign=top width=\'2\'><img src=\'/gfx2/pixel-trans.gif\' width=\'2\' height=\'1\'></td><td align=left valign=top width=465><font size=\'-2\' face=\'Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif\' style=\'font-size:11px\'> <img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> <a href="http://www.dagbladet.no/kultur/2001/12/19/301999.html">Filmanmeldelse</a><br> <img src="http://gfx.dagbladet.no/vignetter/bombe.gif" height="7" width="10"> <a href="http://www.lordoftherings.net/">Offisielle hjemmesider</a><br> </font></td></tr><tr><td colspan=\'3\'> </td></tr></table>