The Lovell Sisters

Solid oppfølger fra amerikansk søskentrio.

CD: Bluegrassmusikken har hatt en gledelig stayerevne siden oppblomstringen for noen år siden, ikke minst fordi det stadig dukker opp nye artister som forvalter arven – eller videreutvikler den. Ofte er det snakk om en miks – som her med elementer av country og folk.

De tre jentene i The Lovell Sisters, fra Georgia, USA, omtales gjerne som bluegrassmusikkens Dixie Chicks. De har allerede mange norgesbesøk bak seg, og har hatt en flott utvikling siden de ga ut debuten i 2005 – og siden de spilte på Philadelphia Folk Festival i 2007 (en cd og dvd fra konserten gis ut samtidig).

Jessica (23) spiller fele, Megan (19) trakterer dobro og lap steel og Rebecca (18) gitar og mandolin – og alle tre synger. Det betyr velklingende søskenharmonier – i tillegg til mye fin strengeplukking fra jentene sjøl og bl.a. Paul Franklin (pedal steel) og Viktor Krauss (ståbass).

Album nummer to fra trioen er en lekker, variert og velprodusert sak med 11 låter, hvorav halvparten er egenkomponert. De er velkomne tilbake til Norge når som helst.