SLUTTER: The Margarets fra den lille øya Giske utenfor Ålesund gir seg etter snart 20 år som leverandør av pop og rock. Foto: Eirik Slyngstad
SLUTTER: The Margarets fra den lille øya Giske utenfor Ålesund gir seg etter snart 20 år som leverandør av pop og rock. Foto: Eirik SlyngstadVis mer

The Margarets gir seg

Takker for seg etter snart 20 år.

ÅLESUND (Dagbladet): Etter snart 20 år som leverandør av pop og rock sier sunnmørsgruppa The Margarets takk for seg.

De skilles som venner, de fem kameratene fra den lille øya Giske utenfor Ålesund, og går hver til sitt.

Solgte bra Bandet så dagens lys i 1991, men først ti år senere, i 2001 kom debutplata «What Kept You» som solgte over 30.000 eksemplar.

Totalt seks singler og fire album fikk bandet gitt ut før de nå pakker sammen.
Men musikk er fortsatt en del av livet til medlemmene i bandet.

Festivalgründere To av medlemmene, søskenbarna Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård står bak ikke mindre enn tre festivaler på Sunnmøre i sommer, deriblant Sommerfest, en gratis, en dags festival som arrangeres på hjemstedet Giske.

Den ene festivalen, Jugendfest har for alvor meldt seg på i konkurransen om de store artistene og har i år fått tak i størrelser som Lissie, Bryan Ferry og svenske Robyn til å opptre i Ålesund.

Forskjellige steder Vokalist Alex Rinde hentyder til Sunnmørsposten at det er flere faktorer som gjør at bandet nå gir seg.

-Vi er på forskjellige plasser i livet. Det har lenge vært vanskelig å samle nok energi til å ha fokus på bandet, og da vi fekk tilbud om å gjøre filmmusikken til en ny tv-serie fekk vi på en måte muligheten til å setjt oss ned og diskutere hvor vi skulle gå, seier han.