The Margarets på tur

Ante Giskeødegård (27) er vokalist og gitarist i popbandet The Margarets. Guttene fra Giske ble kritikeryndlinger etter debutalbumet «What Kept You?». I kveld har de turnéstart i Stavanger.

Les også En natt med The Margarets

- Debutalbumet deres fikk strålende kritikker - forsterker det forventningspresset foran turneen?

- Nei da, det hadde vært verre om det ikke var noe forventningspress i det hele tatt. Det er hyggelig at anmelderne skriver pent om oss, og ikke minst at folk faktisk går i butikken og kjøper plata. Vi har faktisk havna på annenplass på lista!

- Jaså, gratulerer! Det ble vel feiret?

- Ja, med torsk, lever og rogn! Gammeldags og redelig mat.

- Er dere ikke rockestjerner \'a, da må dere jo kunne feste?

- Vi spiller pop og er ganske snille gutter, og har kjærester alle sammen, bortsett fra Alex. Han har imidlertid begynt å få en del mail nå.

- Dere spilte i ti år før det ble plate, og nå er det plateslipp, intervjuer og turné på en gang. Blir det litt mye?

- Det er veldig mye nå, og til tider er det veldig slitsomt. Men dette er det morsomste vi kan gjøre, derfor henter vi vel fram litt ekstra krefter.

- Hvordan skal dere holde ut to måneder «on the road» i Norge?

- Det går nok bra. Vi holdt noen konserter med 22 Pistepirkko i høst, men dette er den første skikkelige turnérunden. Andre ville kanskje gå hverandre på nervene, men det er annerledes når man har kjent hverandre hele livet. Bandet er en del av tilværelsen vår, og vi er familie både musikalsk og i blodet. Det beste er å forbli venner, vi skal jo tross alt møtes på alle slektstreff framover.

Les mer om bandet på hjemmesiden til The Margarets.

Her finner du også spilleliste for turnéen.

FAMILIEBEDRIFTEN:</B> The Margarets starter Norgesturnéen sin på Folken i Stavanger i kveld. Fra venstre Ronnie Larsen, Rune Berg, Alex Rinde, Ante Giskeødegård og Lars Berg.
UT PÅ TUR, ALDRI SUR:</B> I løpet av de neste ukene skal the Margarets holde konsert i Stavanger, Kristiansand, Skien, Ås, Hamar, Trondheim, Sogndal, Bergen og Oslo.