The Medallion

Gode gamle Jackie Chan får kinesisk ris for denne.

FILM: Jackie Chan har naken pistolhumor. Det skal ikke brukes mot ham, men dette er en sammenrasket affære der noen få enkeltscener holder kampsportnivå. Chan skal sparke, slå og løpe oppover vegger og tak som i gode tegnefilmer, men her har ingen klart å sette en sluttstrek. Det virker som om Hongkongs største eksportartikkel har gått seg totalt vill i jakten på å skape mer actionhumor.

Før var det ganske moro med Jackie Chan, her ikke spesielt mye. Det er noen sinnssyke stunts og heseblesende effekter, men regien er så tilfeldig og sammenrasket at du skal ha gullkort i Chans fanklubb for å henge med.

Plottet er av kjent merke. Eddie Yang (Jackie Chan) skal hjelpe Interpol med å fange den hensynsløse skurken Snakehead, som bortfører en liten utvalgt buddhagutt - han som sitter med hemmeligheten (to medaljonger) til evig liv og evig styrke.

Den britiske komikeren Lee Evans spiller en Interpol-agent som utgir seg for å være bibliotekar for familien. Evans er en irriterende utgave av Den rosa panteren.

Jackie Chan i «Shanghai Knights» og «Rush Hour» var elegant, dette er dusteri. «The Medallion» er innspilt for lenge siden, og vises for å tyne ut flere never med dollar. Som vanlig er det rulleteksthygge etter en Chan-film. Nå er det vel tredje gangen vi ser at en scene må spilles inn på nytt fordi Jackies mobiltelefon ringer. Det er nok nå.