Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«The Movies»

Strategispill fra Lionhead Studios / ActivisionFor: PC, Xbox, PlayStation 2 og GameCube

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

<>Forrige spill

Nok et spill fra Peter Molyneux, dette, han har mange jern i ilden om dagen. I «The Movies» eier du et filmstudio i Hollywood, og har ansvaret for alt, helt ned til den minste, kreative detalj.

Du følger studioet fra det åpner på 1920-tallet til nåtid, og bestemmer hva slags filmer som skal lages underveis, hvem som skal spille i dem, hvor stort budsjett filmen skal ha, og hvor lang tid den har på seg før den skal være ferdig. Gir du manusforfatterne mye penger og god tid, blir filmen bra - men kunner du i støtten og sender manuset halvferdig avgårde til innspilling, blir resultatet deretter.

Når innspillingen har startet, etter at du har valgt kulisser og skuespillere, kan du gå inn i de enkelte scenene og påvirke dem ved hjelp av en liten «spake». Er det for eksempel en slåsskamp i en westernfilm, kan slåssing variere fra veiving og kaving med åpne håndflater, til beinhard slåssing med beinbrudd og sparking av folk som ligger ned. Du bestemmer. Det gjør du også sexscenene, som kan være alt fra pinlige ryggklapp, til svært intime tumulter.

Etter at innspillingen er ferdig, vil filmstudioene lage små filmtrailere - som du kan lagre som egne filmsnutter og sende rundt til kompisene dine. Du får aldri se de ferdige filmene - av og til kan nok det være en lettelse - men det virker som om du vil ha det moro nok med å lage dem, for deretter å selge dem.