Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The Music

Byen er Leeds, bandet er The Music.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19 år gamle Phil Jordan og de tre 18-åringene Robert Harvey, Adam Nutter og Stuart Coleman utgjør Leeds-bandet The Music - av NME omtalt som «the most thrilling of Britain's bright young things» . Idet det tunge, forvrengte og larmende riffet til Nutter rammer deg, Coleman og Jordan jynger av gårde med sin seige groove og Harvey synger sitt mantra «You Might As Well Try To Fuck Me» med slående desperasjon, er det slik det føles også. Det oser «ungt, sultent rockeband som vil opp og fram» av The Music første anthem av en singel.

Tittellåta på bandets debut-ep låner tungt av både Oasis og Verve, men står helt uproblematisk på egne bein. Også de tre andre låtene på ep-en vitner om et superlovende band. Sentralt står Robert Harveys stemmebruk som minner om Jane's Addictions Perry Farrell på sitt mest intense og narkotikamisbrukende. Også på «Karma» og «Treat Me Right On» øser han av hele seg. The Music evner å blande utflytende psykedelia, med kontant gitarrock og velfunderte låter. Se opp...

Hele Norges coronakart