Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The National Bank

Mye bra og lekkert, men for lite brunst.

CD: Dette er CD nummer to fra «supergruppa» National Bank, med Thomas Dybdahl, brødrene Lars og Martin Horntveth fra Jaga Jazzist, eks-Jaga trommis Martin Horntvedt og Big Bang-bassist Nikolai Eilertsen. Dette er et kompaniskap som er både talenttungt og kreativt. Likevel er det som om denne plata ikke har forløst seg i musikk som når de toppene man kunne ha håpet på.

Alt er flott utført; denne særegne blandingen av jazz, rock, pop, westcoast-delikat sound og tilløp til soul med blåsere og kor. Thomas Dybdahl har forlatt melankolien til fordel for en mer utadvendt, mild sangstil, understreket av detaljer i lydbildet som sørger for velklang og harmoni. Samtlige bandmedlemmer har deltatt i skrivingen av de myke sangene, som gruppa og produsent Jørgen Træen har valgt å hylle inn i et smektende slør. Selv om det er mange spennende påfunn og interessante arrangementer underveis, er det som om plata aldri griper skikkelig tak. Alle elementer stryker samme vei, uten motstand. Det klinger for snilt, som om disse frodige musikerne lar sine særegne talenter gli opp i en høyere enhet av litt for pregløs prakt og pynt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media