Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«The Path» er som å se en oppfølger til historien om Jesse Pinkman

TV-comeback for Aaron Paul.

TVILENDE KULTMEDLEM: Selv om utgangspunktet er veldig annerledes når «Breaking Bad»-stjerna Aaron Paul returnerer til skjermen i «The Path» er det likevel noe mistenkelig kjent over rollefiguren. Foto: HBO Nordic
TVILENDE KULTMEDLEM: Selv om utgangspunktet er veldig annerledes når «Breaking Bad»-stjerna Aaron Paul returnerer til skjermen i «The Path» er det likevel noe mistenkelig kjent over rollefiguren. Foto: HBO Nordic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen spoilere for bakgrunnen til Aaron Pauls rollefigurer i «Triple 9», (muligens) «The Dark Tower» og *kremt* «Need for Speed» følger. Sånn er livet. Sånn har det blitt.

Litt suksess er alltid kjekt å ha. Én kjempesuksess, derimot? Den kan fort bli et spøkelse, av sorten som hjemsøker deg resten av livet.

Året var 2008 da Aaron Paul deiset inn i tv-ruta fra ingensteds og ble et popkulturelt ikon med rollen som doplangeren Jesse Pinkman fra «Breaking Bad» (tilgjengelig hos Netflix).

Han gjorde et kraftig inntrykk på oss.

Den typen inntrykk som ikke så lett slipper taket, enten han spiller en slusk på sofaen til en snakkende hest i den animerte Netflix-serien «Bojack Horseman» eller tvilende kultmedlem i «The Path», som starter på HBO Nordic 31. mars.

Tv-serien dreier seg rundt Meyerist-bevegelsen - en fiktiv religiøs kult med hang til ayahuasca-seremonier og karismatiske ledere.

Familiefaren Eddie (Paul) har tilbragt hele sitt voksne liv bevegelsen, men en hendelse inntreffer som sår et frø av tvil i ham.

Han begynner å stille spørsmål, noe som gjør livet vrangt - spesielt siden både kona Sarah (Michelle Monaghan) og barna er dypt inne i kultens lære.

Skal man dømme utifra de to første episodene tegner serien til å bli en solid, medrivende og velspilt dramathriller - som nesten kunne vært Jesse Pinkman-oppfølgeren Paul annonserte på kødd via Periscope ifjor sommer.

Ekko av Jesse

Det skal nemlig godt gjøres å se ham i «The Path» uten å ane et ekko av gjennombruddsrollen, som en voksnere utgave av Jesse.

Eddie har riktignok kone og to barn, men viser stadig de samme faktene, er stadig samme typen.

Litt røff og opprørsk men god på bunnen, har en viss erfaring med rusmidler og trøbbelet de medfører, er småhissig over all verdens urettferdighet og måten den alltid synes å ramme ham.

Og så er det de avdøde brødrene da. Dem er etter hvert en del av, både i «The Path» og fjorårets «Triple 9» (hvor han også spilte rusavhengig).

Selv da han spilte hovedrollen i filmversjonen av den (stort sett) fortellingsløse bilspillserien «Need for Speed» (tilgjengelig på Netflix) drepte manusforfatterne broren hans og gjorde ham småkriminell.

Det har vært andre typer roller, selvsagt. Som slave i «Exodus: Gods and Kings» eller et kreftrammet pizzabud i «A Long Way Down» (begge på C More), far til trøblete sønn i «Hellion», hardt presset dronepilot i «Eye in the Sky» eller kreftrammet (igjen) i «Decoding Annie Parker».

Kort sagt: Mannen later til å være evig pint. I det minste på lerretet, hvor han ennå har til gode å ha en virkelig fulltreffer.

Tvitrer med Stephen King
Å kalle returen til skjermen med «The Path» et mulig comeback ville kanskje være å strekke strikken langt - på verdensbasis har Pauls hovedroller tross alt spilt inn nesten 200 millioner dollar, ifølge nettstedet The Numbers - men det er i hvert fall et etterlengtet gjensyn med et format hvor han har vært i stand til å skinne tidligere.

For når alt kommer til alt later Paul til å leve godt med spøkelset av gjennombruddsrollen. Tross alt er det en rolle han gjør bedre enn de fleste, og nettopp typecastingen kan faktisk være det som gir ham den neste store og karrieredefinerende rollen sin.

Aaron Paul ryktes nemlig, i hardnakket så-godt-som-bekreftet-forstand, å snart skulle innta skoene til nok en trøblete fyr med narkofortid og avdød bror:

Eddie Dean, fra Stephen Kings storslåtte fantasy/sci-fi/western/egentlighvasomhelst-bokserie «The Dark Tower».

Uten at det virker som Paul er helt sikker selv. Sist uke tvitret han følgende til forfatteren:

«Kjære @StephenKing. Hvordan går det, min venn? Så, angående disse Dark Tower-ryktene. Hva tenker du? Kan du legge inn et godt ord for meg? Ap».

Og svaret var i høyeste grad oppmuntrende:

«@aaronpaul_8 Det skal jeg virkelig gjøre. Jeg er en stor fan.»

Hele Norges coronakart