The Pet Sounds Sessions

Beach Boys-albumet «Pet Sounds» (1966) er Brian Wilsons mesterverk, en plate som la lista for blant annet Beatles' jobbing med «Sgt. Pepper» i året som fulgte. Denne fire-CD-ersboksen belyser dette legendariske albumet fra enhver tenkelig vinkel.

Den som investerer i dette produktet bør være innstilt på at alt dreier seg om «Pet Sounds». Hele albumet foreligger både i en ny remastring av den opprinnelige monoversjonen, en helt ny stereomiks (for en gyllen flom av lyd!) og i alternative versjoner.

Dessuten følges Brian Wilsons arbeid i studio både med instrumenter og stemmer. Vi får altså backingen for seg og vokalharmoniene for seg; alt sammen egnet til å gå dypt inn i den blandingen av hardt arbeid, perfeksjonisme og gudegnist som framskapte albumet.

To bøker er vedlagt, med omtaler, analyser, lister og intervjuer med alle de toppmusikerne som ble kalt inn til studioet, mange av dem legendariske jazz- og studiomusikere. Dette er med andre ord en musikalsk dokumentasjon, og hvis noe album skulle fortjene en så detaljert gjennomgang, må det være nettopp «Pet Sounds» (kanskje i tillegg til «Sgt. Pepper»), som i ettertid har gitt så mange musikere noe å strekke seg etter.

«Pet Sounds» er blitt kalt historiens første konseptalbum. Den felles tråden i låtene er drømmen om den store kjærligheten, men først og fremst angsten for at den skal ta slutt. I lys av disse følelsene skildrer Wilson sin egen søkende opplevelse av å være havnet på feil klode, til feil tid. Det hele kan ses som en intens leting etter et svakt pust av evighet i popbransjens ellers så flyktige univers.