The Police drar på verdensturné

Sting: «We\'re back!»

(Dagbladet.no): Det har muligens ligget i kortene en stund, men i dag ble det endelig bekreftet: Legendariske The Police legger ut på sin første verdensturné på 23 år, ifølge Stings hjemmeside samt den nye hjemmesida thepolicetour.com.

Spekulasjonene har gått høyt siden bandet offentliggjorde at de skulle spille på Grammy-utdelingen, som gikk av stabelen sist natt, en opptreden som var den første etter at trioen spilte under innvielsen av dem selv i Rock and Roll Hall of Fame i 2003. Forrige gang før der igjen var da de tre ble tvunget til å dra noen låter i Stings bryllup i 1991.

«We\'re The Police ... and we\'re back!» var Stings beskjed til ekstatiske fans på Grammy-utdelingen i Los Angeles sist natt, og annonseringen av verdensturneen kom på en weboverført øvelseskonsert på klubben The Whisky a Go Go.

Turneen, som skjer i forbindelse med bandets 30-årsjubileum, starter i Vancouver i Canada 28. mai og tar Sting (55), Andy Summers (64) og Stewart Copeland (54) til diverse arenaer og stadioner i Nord-Amerika før den fortsetter i Europa til høsten. Det forventes at turneen etter hvert omfatter Latin-Amerika, Japan, Australia og New Zealand. Hvorvidt Norge er tiltenkt en plass på turnéprogrammet, vites ikke i skrivende stund.

Bandet Fiction Plane, som ledes av Stings sønn Joe Sumner, skal være oppvarmere på Nord-Amerika-turneen. Deler av fortjenesten fra turneen skal gå til WaterAid, en ideell organisasjon som arbeider for å sikre trygt drikkevann i fattige land.

FORTSATT LIV: The Police i kjent positur, fra mandagens øvelseskonsert på Whisky a Go Go i Los Angeles, der de kunngjorde verdensturneen, som skjer i forbindelse med bandets 30-årsjubileum. F.v. Sting (55), Stewart Copeland (54) og Andy Summers (64). Foto: AP/SCANPIX
FORTSATT LIV: The Police i kjent positur, fra mandagens øvelseskonsert på Whisky a Go Go i Los Angeles, der de kunngjorde verdensturneen, som skjer i forbindelse med bandets 30-årsjubileum. F.v. Sting (55), Stewart Copeland (54) og Andy Summers (64). Foto: AP/SCANPIX Vis mer
The Police drar på verdensturné
LITT YNGRE: The Police i 1980. F.v. Copeland, Sting og Summers.