The Police spiller på Grammy-utdelingen

Blir det en hel comebackturné?

(Dagbladet.no): Spekulasjonene har gått høyt om tida endelig er inne for et Police-comeback, ikke minst siden det i år er 30 år siden bassist/vokalist Gordon Matthew Sumner - bedre kjent som Sting - og trommeslager Stewart Copeland dannet bandet, som etter hvert rekrutterte gitarist Andy Summers.

Tidligere i år ble det meldt at bandet skal ut på en turné i anledning en ny greatest hits-samling i juni, og nå bekrefter Grammy-komiteen på hjemmesida si at de tre (blekede) blonde herrene stiller opp på utdelingen i Los Angeles 11. februar.

Gruppa, som stadig var preget av interne stridigheter, ga ut fem studioalbum mellom 1978 og 1983, før Sting konsentrerte seg mer og mer om sin egen solokarriere og la bandet på is. Siste gang alle tre medlemmene samarbeidet som The Police i studio, var da de spilte inn nye (og uinspirerte) versjoner av «Don\'t Stand So Close to Me» og «De Do Do Do, De Da Da Da» i 1986.

Bandet har imidlertid aldri vært formelt oppløst, og fansen har alltid hatt et lite håp om at de kommer tilbake igjen.

Det er ikke første gang The Police spiller sammen igjen etter bruddet; i 2003 spilte de sammen da de ble innviet i Rock and Roll Hall of Fame, og da Sting giftet seg med Trudi Styler i 1992, ble de tre presset til å spille «Roxanne» og «Message in a Bottle».

Andre bekreftede artister som spiller på den 49. Grammy-utdelingen, er Christina Aguilera, Beyoncé, Justin Timberlake og Red Hot Chili Peppers.

DEN GANG DA: The Police i 1980. F.v. Stewart Copeland, Sting og Andy Summers. Foto: AP/SCANPIX
DEN GANG DA: The Police i 1980. F.v. Stewart Copeland, Sting og Andy Summers. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
FORRIGE GANG: Bandet avbildet forrige gang de spilte sammen, da de ble innviet i Rock and Roll Hall of Fame i mars 2003.