Musikkfestival

The Prodigy til Norge

De gjorde suksess med den kontroversielle «Smack my bitch up». Nå kommer de tilbake til Norge.

THE PRODIGY: Det britiske elektro-punkbandet The Prodigy kommer til Norge i august. Foto: Pressebilde
THE PRODIGY: Det britiske elektro-punkbandet The Prodigy kommer til Norge i august. Foto: Pressebilde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det britiske elektro-punk-bandet The Prodigy kommer til Norge. Bandet er headliner på musikkfestivalen Pstereo, som går av stabelen i Trondheim i august.

Det melder festivalen selv i en pressemelding, der de blant annet beskriver The Prodigy som «ravens gudfedre», og lover at de i sommer skal komme med et dundrende og fyrverkerispekket show til Trondheim.

«I et hopkok av big beat, techno, breakbeat hardcore, har Essex-gærningene solgt over 30 millioner album og gjort reint bord med låter som «Spitfire», «Breathe», «Omen», «Firestarter» og den kontroversielle «Smack My Bitch Up» verden over», heter det i pressemeldingen fra Pstereo.

Trioen med det ikoniske punk-uttrykket består av Liam Howlett, Keith Flint og Maxim Reality, og ble først kjent som en del av undergrunns-ravemiljøet, før de slo gjennom i 1992 med plata «Experience».

Seinere har de fått nærmest legendestatus på den elektroniske scenen.

Kontroversiell låt

The Prodigy er kanskje aller mest kjent for de internasjonale suksessene «Firestarter» og den svært kontroversielle «Smack My Bitch Up» fra 1997 - som også nådde førsteplassering i Norge.

Låten var på albumet «Fat of The Land», og inneholdt en tekst som kritikere mente oppfordret til kvinnemishandling. På grunn av «Smack My Bitch Up», nektet de amerikanske butikkjedene Wal-Mart og K Mart å selge albumet.

Blant deres største hits finner vi også «Charly», «Out of Space», «Voodoo People», «No Good (Start the Dance)», «Omen» og «Breathe». I Norge har bandet hatt sju låter og ni album inne på toppen av VG-lista.

Norge i 2017

The Prodigy spilte på Slottsfjell i 2017, hvor de fikk terningkast fire for sin konsert av Dagbladets anmelder, som skrev at for dem som hadde ventet seg en ren hit-kavalkade fra veteranene, ble konserten en kvalitetsmessig berg-og-dal-bane gjennom gruppas dårligst mottatte utgivelse, og deres mest ikoniske materiale.

Bandet har gitt ut totalt sju studioalbum, hvorav det siste var «No Tourists» fra 2018, som fikk 10/10 av musikknettsida Nme. The Prodigy ga også ut plata «The Day is The Enemy» i 2015, som den gangen fikk terningkast tre av Dagbladets anmelder.

Pstereo går av stabelen 15. til 17. august ved Marinen i Trondheim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer