Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The Real Thing

Mer svingende musikk kommer ikke fra bygdene nå til dags.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Man føler seg hensatt til 50-tallets Charlie Parker with strings eller til orkestrale filmouverturer fra kule svart-hvitt-filmer fra Hollywoods gylne år når jazzfantomene i The Real Thing lar tonene fra saksofon, gitar, hammondorgel og trommer blande seg med flyten fra Kringkastingsorkestret. Backet så vel av glidende fioliner som av en hardtslående blåserekke trer solistene fra overskuddsfenomenet The Real Thing fram som de virtuoser de er - i arven etter både bebop og storbandjazz.

Staffan William-Olsson på gitar, Sigurd Køhn på sax, Palle Wagnberg på hammond og Børre Dalhaug på trommer høres ut som om de har det ekstatisk moro der de får anledning til å spille opp mot Kringkastingsorkestret med dirigent Jens Wendelboe og arrangør Lars Erik Gudim. Og for en vellyd! Dette er en produksjon som nesten er vellystig i sin jakt på det ultimat klare lydbildet. Det kommer ikke stort mer svingende musikk fra bygdene nå til dags.