The Reindeer Section

Sommeren blir enda bedre med stjernespekket skotsk pop.

Irske Gary Lightbody fra Snow Patrol fortjener en eller annen pris for sitt prosjekt med å samle et helt stjernelag fra den skotske indiescenen i studio. Lightfoot fikk det brukbart til på fjorårets «Y'all Get Scared Now», men denne oppfølgeren er mange hakk bedre.

Å lage et helstøpt og stringent album med 25 gjesteartister, hvor Norman Blake (Teenage Fanclub), Eugene Kelly (fra Kurt Cobain-favorittene The Vaselines), Aidan Moffat (Arab Strap), Richard Colburn (Belle And Sebastian) og John Cummings (Mogwai) utgjør en slags stjernerekke, er nært sensasjonelt.

«Son Of Evil Reindeer» er en perfekt sommerplate. Så langt i år er den det nærmeste vi er kommet et britisk album like vakkert og subtilt forførende som fjorårets «How I Long To Feel That Summer In My Heart» fra walisiske Gorky's Zygotic Mynci. Vi snakker lett orkestrert, semiakustisk og poetisk-melankolsk folkpop i umiddelbar nærhet av Belle And Sebastians beste øyeblikk. Den høyreiste gospelaktige «You Are My Joy» er for eksempel en av årets fire - fem beste singler.