The Respatexans

Hvor lenge blir dette bare et hobbyband?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: The National Bank har gjort stor suksess, og her kommer en ny supergruppe. Sju år etter debuten kommer oppfølgeren til The Respatexans\' «Almost Famous». Nesten berømt? Ikke hørt om dem? Vel, live har de stort sett vært forbeholdt gjestene på bluesklubben Muddy Waters i Oslo.

Sideprosjektet består av gitarist (og produsent) Lars Håvard og vokalist Aslag Haugen fra Hellbillies, bassist Bjørn Holm (Vidar Busk/Odd Nordstoga) og trommis Knut Hem (Reidar Larsen/ Øystein Sunde). Sørstatsrocken på debuten er noe dempet denne gang, til fordel for et sterkere countrypreg.

Men det som skiller gruppa fra de fleste andre - og sender assosiasjoner i retning The Band - er at tre av de fire medlemmene har hovedstemmer ved siden av at de sammen skaper nydelig harmonisang. Det vil nok overraske mange at supergitarist Lars Håvard Haugen også står fram som en særegen vokalist ( «Something Broken» - duett med Hilde Heltberg - og «Isabelle» er to utmerkete svennestykker). Bjørn Holms røst har vi vært klar over en stund.

Låtene er signert medlemmene, aleine eller sammen med musikervenner som R.C. Finnigan, Bill Booth, Martin Hagfors og Stephen Bruton - og med Bob Dylans «Blind Willie McTell» som et av mange høydepunkter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer