«The Rock» - den nye actionhelten

LOS ANGELES (Dagbladet): Fribryteren Dwayne «The Rock» Johnson er mannen som seiler opp til å bli den nye actionhelten i Hollywood. Nå er han kinoaktuell i actionparodien «Skorpionenes konge». Filmen gikk rett til topps på kinolistene i USA.

The Rock er så populær at han setter de garvede actionheltene Arnold Schwarzenegger og Sylvester Stallone helt i skyggen.

- De innser at jeg har tatt over nå, sier den snart 30 år gamle kjempen til Dagbladet. Men både Schwarzenegger og den noe mer sympatiske Stallone gratulerer - og ønsker ham lykke til som den nye actionkongen.

Dwayne Johnson viste seg som actionhelt for første gang i «Mumien vender tilbake» i fjor. Filmen ble en publikumssuksess verden over, også i Norge, hvor vel 175000 så filmen på kino.

Tredje generasjon

- Arnie (Schwarzenegger) og Sly (Stallone) er rause, og deler villig erfaringer med meg, forteller Johnson. Ikke overraskende er flere av filmene til de to aldrende kraftkarene, ikke minst «Terminator»- og «Rocky»-filmene, blant favorittfilmene til wrestleren (fribryteren, red.anm.), som er enormt populær i USA.

Han har en fanskare nesten like stor som fotballklubben til Liverpool har, og det er ikke for ingenting at Universal Pictures har startet en egen fanklubb på Internett for The Rock. Han er tredjegenerasjons wrestler, sønn av Rocky Johnson og sønnesønn til Peter Maivia, begge legender i wrestling-ringen, og nå er et svært apparat i ferd med å bygge ham opp som den nye muskelbunten i actionverdenen. Han er allerede i gang med innspilling av en ny actionkomedie med Sean William Scott og Chris Tucker.

The Rock sitter opplagt i ei hvit, oppkneppet skjorte, og beviser at han faktisk er like svær som han ser ut på film og i wrestling-ringen, da han tar imot Dagbladet i Beverly Hills. På ringfingeren glitrer en svær diamantring. Det har han råd til: For rollen som Mathayus i «Skorpionenes konge», som er hans første hovedrolle, fikk han 5,5 millioner dollar. Dermed er han en av de best betalte debut-hovedrolleinnehavere i Hollywood noensinne.

- Jeg er privilegert som kan ha en stor karriere både som wrestler og som skuespiller. Jeg vil fortsette så lenge jeg kan med begge deler. For selv om Hollywood frister, er det ikke noe som kan måle seg med et livepublikum.

- Og så er det vel noenlunde det samme, det du gjør på film, som det du gjør som wrestler?

- De er ganske likt, ja. Selv om jeg ikke har kameler som spytter etter meg i wrestling-ringen.

- Tøffest å gråte

Mellom utfordringene på kamelryggen (ja, han rir rundt på en kamel i actionfilmparodien), må han også slåss mot slanger, flammer og kjempen Michael Clark Duncan - og rulle i halmen med den mindre påkledde tidligere Miss Hawaii, Kelly Hu.

- Jeg gjorde så godt jeg kunne for at Kelly skulle føle seg komfortabel på filmsettet. Det er ikke enkelt når du vaser rundt halvnaken med 300 menn på alle kanter, sier The Rock, som imidlertid synes at innspillingen av en gråtescene var det vanskeligste.

- Det er ikke enkelt å gråte foran kamera, men jeg fikk det til. Og selvsagt måtte de klippe vekk den scenen. Filmselskapet er vel redd for at fansen ikke vil se meg gråte.

PÅ KINO: - Jeg ser «Skorpionenes konge» som en ny måte for meg å vise meg fram på for publikum - og ikke minst Hollywood, sier The Rock, Dwayne Johnson, til Dagbladet. Filmen har allerede tjent inn innspillingskostnadene sine på 40 millioner dollar.