The September When gjenforenes

Gratiskonsert i Stavanger. Nytt låtmateriale på gang?

(Dagbladet.no): Det er kanskje tolv år siden The September When, med Morten Abel i spissen, sto sammen på en scene, men i dag ble det klart at bandet skal gjenforenes.

Lørdag 28. august 2008 spiller The September When gratiskonsert i Stavanger sentrum.

Konserten skal fungere som avslutningskonsert på Stavangers store olje- og energimesse, ONS, og er et samarbeid mellom ONS og StatoilHydro.

- Dette er noe vi og bandets management har jobbet med i flere år. Bandet har funnet ut at de har lyst til å spille sammen igjen, og vi har veldig lyst til å arrangere konserten, sier Jon Are Rørtveit i ONS til Dagbladet.no.

The September When ble dannet av Morten Abel, Tor Øyvind Syvertsen og Helge Hummervoll i 1987. Bandet skrev platekontrakt med Warner Music og fikk sitt store gjennombrudd med andrealbumet «Mother I\'ve Been Kissed» i 1991. I 1996 ble de oppløst og Morten Abel valgte å fokusere på solokarrieren.

- I lys av at Stavanger har status som Kulturhovedstad i 2008 fikk vi lyst til å slå på stortromma og hente fram det beste Stavanger har å by på. Konserten og festivalen kommer også til å avsluttes med et stort fyrverkeri, forteller Rørtveit.

Han vet ikke hva slags konsekvenser gjenforeningen kommer til å få for bandet, men tror de tar utfordringen på strak arm.

- De skal bruke det neste året på å jobbe med musikken sin, oppdatere den litt mer til dagens musikkbilde og kanskje produsere noe nytt materiale, sier Rørtveit til Dagbladet.no.

THE SEPTEMBER WHEN: Bandet på Spellemannprisen i 1994: Fra venstre Helge Hummervoll, Morten Abel, Gulleiv Wee, Morten Mølster og Stene Osmundsen Foto: Aleksander Nordahl/Scanpix
THE SEPTEMBER WHEN: Bandet på Spellemannprisen i 1994: Fra venstre Helge Hummervoll, Morten Abel, Gulleiv Wee, Morten Mølster og Stene Osmundsen Foto: Aleksander Nordahl/Scanpix Vis mer