TIL USA: Amerikanerne får sin egen versjon av norske «Side om side». Foto: NRK
TIL USA: Amerikanerne får sin egen versjon av norske «Side om side». Foto: NRKVis mer

«The Simpsons»- forfatter utvikler remake av norske «Side om side»

Men ikke alle har tro på seriekonseptet.

(Dagbladet): Deadline melder at NRKs komiserie «Side om side» blir amerikansk.

Men det blir visstnok ikke noen Vidar Magnussen, Marie Blokhus, Pernille Sørensen og Jon Almaas å se i den amerikanske versjonen.

Den skal lages fra bunnen av.

Storserier på CVen Personen som skal skrive adapsjonen er Donick Cary, som tidligere har jobbet med store serier som «Parks and Recreation», «The Simpsons» og «New Girl».

Prosjektet er en del av en to-års kontrakt Cary har med CBS.

Terje Solli, skaperen av «Side om side», jobber nå for produksjonsselskapet Seefood med en ny komiserie for Linn Skåber - arbeidstittel «Førti, feit og ferdig» - som skal på TV 2 neste år. Han kjenner ikke til det amerikanske prosjektet.

- Men det er hyggelig hvis det stemmer, sier han.

- «Craptastic» Men ikke alle er optimistiske. Nettstedet A.V Club - den ikke-satiriske søsterpublikasjonen til populære The Onion - har tilsynelatende ikke troen på den norske tv-serien.

- Skjebnene til «Welcome To Sweden» og «Lilyhammer» har indikert at amerikanere ikke er altfor keen på nordisk humor, skriver nettstedet, og legger til:

- Vi får se om den nye serien lider av de samme «craptastic» seertallene som Greg Poehlers svenske komedie («Welcome To Sweden», journ. anm.).

Tredje sesong Serien som hadde premiere på NRK i 2013, og fikk terningkast fire av vår anmelder. Med to sesonger bak seg, med et gjennomsnittlig seertall på 500-600 000, er det klart at det blir en tredje sesong av serien.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram