«The Simpsons» høster kritikk etter voldtektsspøk

Takket være «Family Guy»-besøk.

STJERNEMØTE: I høstens sesong av «The Simpsons» får Springfield-familien en rekke besøk - blant annet fra figurene i «Family Guy». Sånt blir det bråk av. Foto: Skjermdump/FOX
STJERNEMØTE: I høstens sesong av «The Simpsons» får Springfield-familien en rekke besøk - blant annet fra figurene i «Family Guy». Sånt blir det bråk av. Foto: Skjermdump/FOXVis mer

(Filtermagasin.no): Til tross for at episoden ennå ikke er blitt sendt, har det varslede møtet mellom «The Simpsons» og «Family Guy» (blant flere planlagte crossovers) tiltrukket seg mye oppmerksomhet, for det meste positiv.

Men etter at en trailer for den kommende episoden viste Stewie fra «Family Guy» prøve seg på en klassisk Bart Simpson-tulletelefon til Moe's Tavern - med en voldtektsspøk som punchline - ble oppmerksomheten straks av en annen karakter.

I klippet - som du kan se her - viser Bart hvordan han pleier å lure Moe med å få ham til å rope opp fiktive kunder på baren - i dette tilfellet en med etternavn Ki-bum og fornavn Lee.

Som ropt høyt selvfølgelig blir «leaky bum».

Stewie vil umiddelbart prøve selv, men misforstår konseptet en smule. Han ringer til Moe og sier «Hello Moe, your sister's being raped.»

Forskjellige serier Tradisjonelt har «Family Guy» vært en tv-serie som har tøyd moralstrikken noe lengre enn hva som er normalt på amerikansk tv - også inkludert den normalt familievennlige «The Simpsons».

Når Stewies punchline på tulletelefonen derfor er «søsteren din blir voldtatt», er kanskje ikke det så veldig kontroversielt fra Stewies munn.

Men når han er på besøk i «The Simpsons» blir situasjonen straks en annen.

Skrev til serieskaperne - Jeg ble slått i bakken da jeg så voldtektsspøken. Det plaget meg virkelig, sier Tim Winter i den amerikanske organisasjonen Parents Television Council til AP.

Han forteller at han har skrevet til Matt Groening og Seth MacFarlane, skaperne av henholdsvis «The Simpsons» og «Family Guy» og bedt om at spøken blir fjernet fra episoden som skal sendes førstkommende søndag - men ikke fått svar fra verken dem eller Fox.

Et av Winters argumenter i sin kritikk, er at straks voldtekt blir en punchline i en vits, «blir det også mindre ille i virkeligheten»·

- Ikke støtende Katherine Hull Fliflet, talskvinne for den Washington-baserte organisasjonen Rape, Abuse and Incent National Network, uttaler imidlertid ifølge Metro at hun ikke synes vitsen er støtende:

- Jeg tror showet gjør det klart at voldtekt ikke er morsom ved måten de gjennomfører spøken på. Jeg håper det er slik seerne tar det hele.

«Family Guy»-skaper Seth MacFarlane har til Entertainment Weekly nylig også sagt at han forventet kritikk for spøken, men at den «i kontekst faktisk er ganske morsom.»

Sjekk ut alle Filters streamingtips!

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.